Начало / Екскурзии и почивки / ЕКСКУРЗИИ В БЪЛГАРИЯ / ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ / КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ, ДЕВЕТАШКА ПЕЩЕРА И ЛОВЕЧ
  • КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ, ДЕВЕТАШКА ПЕЩЕРА И ЛОВЕЧ

    24.08.2024

    МАРШРУТ: ПЛОВДИВ- КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ - ДЕВЕТАШКА ПЕЩЕРА - ЛОВЕЧ- ПЛОВДИВ

ПРОГРАМА:

1 ДЕН:

Отпътуване в 07:00ч. от Сточна гара, Пловдив по маршрут Пловдив - Ловеч. Пристигане на Крушунските водопади. Крушунски водопади се намират до с. Крушуна, община Летница, област Ловеч. Те образуват най-голямата водна травертинова каскада в България. Тя се състои от множество басейнчета, прагове и е богата на растителни и животински видове.На мястото е изградена екопътека, която включва над 15 мостчета, от които може да се насладите на уникални гледки. Мостовете се разделят на няколко пъти като изграждат маршрут, който обикаля цялата местност. Крушунските водопади са част от 100-те национални туристически обекта. Свободно време за разглеждане на водопадите.

Посещение на Деветашката пещера. Деветашката пещера, намираща се близо до село Деветаки, община Ловеч, е сред най-големите пещери в България. Пещерата има два клона през единия от които протича рекичка, а другият е сух и топъл. Има красиви сталактити и сталагмити (калцитни образувания). Сводовете на входа са внушителни. В пещерата обитават 12 вида защитени земноводни, 82 вида птици и 34 вида бозайници.

Отпътуване за гр.Ловеч. Свободно време за разходка в центъра на града. Отпътуване за гр.Пловдив.

Резервация