Начало / Екскурзии и почивки / ТУРЦИЯ / ЕКСКУРЗИИ / ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ИСТАНБУЛ

ПРОГРАМА

1 ДЕН 22:30 от Пловдив, Сточна гара. Нощен преход.

2 ДЕН Пристигане в Истанбул рано сутринта. Настаняване в хотела след 14:00ч.

Туристическа програма по желание и срещу заплащане: Панорамната обиколка на Истанбул е с лицензиран местен екскурзовод на български език и включва: Азиатска част, Българската църква Свети Стефан, крепостна стена на Константинопол, Златната врата на Цариград. Посещение на Outlet център за кожени изделия с възможност за покупка на изделия от производителя. Посещение на Синята джамия, площад “Хиподрума” с трите обелиска. Свободно време за снимки.

Посещение на Кулата Галата и метро Тунел. Символ на града наследена от генуезците. Към кулата се пътува по най-старото метро в Европа след Лондонското.

Обиколка “Нощен Истанбул”. Включва панорамна обиколка с автобус и билет за лифта до кафе “Пиер Лоти” . Една от най-известните и популярни гледки в Истанбул е хълмът Пиер Лоти. Тук хиляди туристи се стичат, за да се възхищават на великолепната гледка, да се изкачат на кабинковия лифт с 360-градусова гледка и да пият ароматен турски чай в кафенето Pierre Loti, където някога е бил вдъхновен самият автор на романа Aziyade.Известното кафене Pierre Loti, разположено близо до джамията Султан Еюп, в района на Златния рог. След това продължаваме с разходка по площад Таксим и улица Истиклял. Площадът Таксим (Taksim Square) е едно от най-популярните места в Истанбул. Спокойно може да се твърди, че в турския град „всички пътища водят към...Таксим“.Някои определят мястото като сърцето на съвременен Истанбул. Той е най-голямата дестинация за шопинг и релакс както за местни, така и за гостите на града. Около него се намират едни от най-добрите и най-луксозни хотели, ресторанти и търговски центрове в цяла Турция.

Вечеря на яхта на Босфора с включен ордьовър,салата, основно ястие, десерт и местни алкохолни и безалкохолни напитки и традиционна фолклорна програма.

Вечеря в “GAR ВАРИЕТЕ” ресторант с включен ордьовър, салата, основно ястие, десерт, две напитки и традиционна фолклорна програма.

3 ДЕН

Закуска.

Туристическа програма по желание и срещу заплащане:

Разходка с кораб по Босфора - Вълнуващо пътуване, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради, познати ни от телевизионния екран. Посещение на двореца “Долма Бахче” - Дворецът Долмабахче е най-големият дворец в Турция (площта на основната му сграда е 45 000 кв.м) и един от най-впечатляващите със своята пищна украса, изобилие от злато и кристал.Долмабахче е бил сградата, от която се е управлявала Османската империя от 1856 до 1922 г. (с кратко прекъсване). Името на двореца означава „Запълнена градина“, а причината за това е, че до 17-и век тук е имало залив на Босфора, който постепенно бил запълнен с пръст и се превърнал в една от най-пищните градини в империята. Години след това на мястото е издигнат и палатът. Дворецът е поръчан от султан Абдул Меджид, като цената му се равнява на 35 тона чисто злато. Това, което султанът е искал, е дворец в стила на европейските монарси. Дотогавашният му дом – дворецът Топкапъ, не е можел да се похвали с пищност и разкош, каквито имало в европейските кралски дворове. За да се издигне Долмабахче, бил сринат до основи съществуващият на същото място по-ранен дворец Бешикташ. За да изпълнят султанската заръка, архитектите използвали елементи от рококо, барок и неокласика, като ги съчетали с традиционни османски детайли. Посещение на небостъргача “Сапфир” - Безспорно най-завладяващата атракция на великолепната сграда се намира на последния 54-ти етаж, където е изградена панорамна площадка, която оставя целия град в краката на туристите и разкрива пред очите им впечатляващата красота на Истанбул отвисоко.Асансьорът издига посетителите със скорост между 18-20 км/ч. А, стъпвайки на терасата, туристите се озовават на 238 м над земята. На върха на сградата авантюристите могат да преживеят и симулация на обиколка с хеликоптер в Истанбул. Виртуалното пътешествие показва като на длан някои от тайните на приказния град.

Посещение на азиатската част на Истанбул МОЛ “WATER GARTEN”, който впечатлява с светлинно, звуково и огнено шоу.

4 ДЕН

Закуска

Посещение на МОЛ AQUA FLORYA İSTANBUL. Aqua Florya е голям търговски и развлекателен комплекс, който се намира в района на Флория в Истанбул, на 20 км. от джамията Султан Ахмет. Разположен е на площ от 45 000 кв.м. Освен магазини, има и кино с капацитет от 1280 души, а на децата се предлагат интерактивни игри. В близост се намира общинският парк Флория и увеселителен парк. Огромният аквариум заема няколко етажа и е един от най-големите аквариуми в света. Общата му площ е 22 000 квадратни метра. Аквариум “АКВА ФЛОРИЯ” разполага с 64 аквариума с 6800 куб.м. вода. Всички те представят над 1500 вида на 15000 земни и морски същества от Черно, Мраморно, Егейско и Червено море, протока Босфора, Суецкия и Панамския канал и тропическата гора. Аквариумът има множество зали, богато разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби-клоуни, зала “Антарктида”, “Тропическа зала” и много други. В комплекса има и изкуствен дъждовен горски декор. За щастие, всички живи същества в аквариума живеят в условия, които са най-близо до естествената им среда.

Посещение на фабрика за турски локум и сладости. Отпътуване за България.

Резервация