Начало / Екскурзии и почивки / ТУРЦИЯ / ЕКСКУРЗИИ / ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ОДРИН

ПРОГРАМА

Отпътуване в 05:00ч. от Пловдив, Пътуване по маршрут Пловдив - Капитан Андреево. Пристигане в Одрин.

Посещение на MARGI OUTLET и Синият пазар.Синия пазар в Одрин, наричан също и Съботен пазар, се намира точно зад Margi Outlet. Това е един от двата главни пазара в Одрин. От събота пазара пазаруваме предимно плодове и зеленчуци, а в средата намираме маслини, зехтин, домашен мед, интересни видове оцет (например от нар), кори за баница и турски сладки. Дрехи и стоки за дома се продават в края на пазара.
Посещение на Борсата. Борсата в Одрин е известна сред местните като Бостан пазара. Представлява множество търговии, разпръснати по улицата Mezarlik. От складовете на Одрин купуваме евтино сапун, прах за пране и почистващи препарати на по-ниски цени отколкото в големите вериги. Пазаруване от борсата си остава един от най-сигурните начини да спестим пари с шопинг в Одрин.
Посещение на центъра на Одрин. Джамията "Селимие" се намира в центъра на града, разположена на един хълм. Грандиозно произведение на Мимар Синан, османски архитект от 16-ти век, Селимие обикновено се счита за зенита на османската архитектура и е включено в списъка на световното наследство от ЮНЕСКО през 2011 г. Самият Синан счита тази сграда за своята най-добра работа.Наричат Одрин град на фонтаните заради многото шадравани по централната улица. По улицата ще видите красиви фасади, някои от които напомнят български възрожденски къщи, а други са изцяло облепени с плочки като португалското азулежу. Многото ресторантчета и дюканчета примамват гостите на града с вкусни местни специалитети като известния тава джигер - дроб, нарязан на ленти и изпържен в брашно.

Отпътуване от Одрин около 17:00 часа.

РЕЗЕРВАЦИЯ