Начало / Екскурзии и почивки / ТУРЦИЯ / ЕКСКУРЗИИ / ИСТАНБУЛ - С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА 1-ВО ЧИСЛО

ПРОГРАМА

1 ДЕН /31.10.2024/ 22:30 от Пловдив /Сточна гара/. Отпътуване в посока ГКПП Капитан Андреево/Капъкуле. Нощен преход.

2 ДЕН /01.11.2024/ Пристигане в Истанбул рано сутринта. Настаняване в хотела след 14:00ч. - Hotel Buyuk Hamit 4*

Туристическа програма по желание и срещу заплащане:

08:30ч. Посещение на „Църквата на първо число“ „Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца! Храма е посветен на Дева Мария, но за историята и построяването му се знае твърде малко. Иконите в храма са на възраст повече от 200-300 години. Много от тях са затворени в специални стъклени кутии, които ги предпазват от увреждане. За да се сбъдне желанието трябва да отключите поне една от тези икони със специалните ключове, които се продават в храма. Отключването е символично. Необходимо е просто да докоснете ключа до стъклената кутия с една от иконите. Според поверието, след като желанието се сбъдне вярващите трябва да се върнат в храма, за да благодарят на Дева Мария, да оставят ключа и да почерпят с нещо сладко богомолците в храма.

19:00ч. Обиколка “Нощен Истанбул”. Включва панорамна обиколка с автобус и билет за лифта до кафе “Пиер Лоти” . Една от най-известните и популярни гледки в Истанбул е хълмът Пиер Лоти. Тук хиляди туристи се стичат, за да се възхищават на великолепната гледка, да се изкачат на кабинковия лифт с 360-градусова гледка и да пият ароматен турски чай в кафенето Pierre Loti, където някога е бил вдъхновен самият автор на романа Aziyade.Известното кафене Pierre Loti, разположено близо до джамията Султан Еюп, в района на Златния рог. След това продължаваме с разходка по площад Таксим и улица Истиклял. Площадът Таксим (Taksim Square) е едно от най-популярните места в Истанбул. Спокойно може да се твърди, че в турския град „всички пътища водят към...Таксим“.Някои определят мястото като сърцето на съвременен Истанбул. Той е най-голямата дестинация за шопинг и релакс както за местни, така и за гостите на града. Около него се намират едни от най-добрите и най-луксозни хотели, ресторанти и търговски центрове в цяла Турция.

или

19:30 Вечеря на яхта на Босфора с включен ордьовър, салата, основно ястие, десерт и местни алкохолни и безалкохолни напитки и традиционна фолклорна програма

или

19:30Вечеря в рибен ресторант- Меню: Риба / Пилешко / Кюфтета - Студени мезета - Салата - Хляб - Плодове - 1 алкохолно или безалкохолно питие +Вода/Чай.

3 ДЕН /02.11.2024/

Закуска.

Туристическа програма по желание и срещу заплащане:

08:30ч. Разходка с кораб по Босфора - Вълнуващо пътуване, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради, познати ни от телевизионния екран.

Или

08:00ч. Посещение на Принцовите острови - архипелаг от девет острова в Мраморно море. Посещение на най-големия остров Буюк Ада – любимото място на Кемал Ататюрк, където е канил и посрещал своите гости. Обстановката на острова е идилична и спокойна, тук времето е спряло. Моторните превозни средства са забранени. Изключение се прави само за полиция, пожарна и бърза помощ. Местните хора и туристите се придвижват пеша, с колела, с файтони или магарета. Разходката е изключително приятна и релаксираща и обикновено приключва с обяд в някоя от местните таверни край пристанището

11:00ч Посещение на двореца “Долма Бахче” - Дворецът Долмабахче е най-големият дворец в Турция (площта на основната му сграда е 45 000 кв.м) и един от най-впечатляващите със своята пищна украса, изобилие от злато и кристал.Долмабахче е бил сградата, от която се е управлявала Османската империя от 1856 до 1922 г. (с кратко прекъсване). Името на двореца означава „Запълнена градина“, а причината за това е, че до 17-и век тук е имало залив на Босфора, който постепенно бил запълнен с пръст и се превърнал в една от най-пищните градини в империята. Години след това на мястото е издигнат и палатът. Дворецът е поръчан от султан Абдул Меджид, като цената му се равнява на 35 тона чисто злато. Това, което султанът е искал, е дворец в стила на европейските монарси. Дотогавашният му дом – дворецът Топкапъ, не е можел да се похвали с пищност и разкош, каквито имало в европейските кралски дворове. За да се издигне Долмабахче, бил сринат до основи съществуващият на същото място по-ранен дворец Бешикташ. За да изпълнят султанската заръка, архитектите използвали елементи от рококо, барок и неокласика, като ги съчетали с традиционни османски детайли.

15:30ч. Посещение на Желязната църква „Св. Стефан“ и кварталите Балат и Фенер - Квартал Балат е стар еврейски квартал в Истанбул, намира се в европейската част на града, на западния бряг на Златния рог. В квартала не съществува един архитектурен стил, а сградите са построени през различни периоди и в различни стилове. Тесни калдъръмени улички, ярко оцветени и рушащи се османски къщи, провесени прострени дрехи на въже между сградите от двете страни на улицата, деца, които играят футбол по улиците или просто се мотаят - това е идеалното място да видите ежедневието на местните истанбулци. Може би най-емблематичната част на Балат са колоритните къщи на квартала по наклонени калдъръмени улички.

19:00ч. Посещение на МОЛ “WATER GARTEN”, който се намира в азиатската част на Истанбул и впечатлява с светлинно, звуково и огнено шоу.

4 ДЕН /03.11.2024/

Закуска

Посещение на МОЛ VENEZIA MEGA OUTLET İSTANBUL. Уникален по рода си търговски център, който ще ви пренесе директно във Венеция! Самият МОЛ е заобиколен от канал с гондоли, красиви паркове, детски забавления и много изкушения.

Отпътуване за България.

ВАЖНО:

• Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията до 4 дни преди отпътуването.

• За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.

• При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановява!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста. Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва: 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет Начин на плащане: депозит – 80 лева от пакетната цена; доплащане -7 дни преди датата на отпътуване. Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 3 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Забележка: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

ВАЖНО:

• Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията до 4 дни преди отпътуването.

• За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.

• При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановява!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва: 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет

Начин на плащане: депозит – 80 лева от пакетната цена; доплащане -7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 3 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.

Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на агенцията.

Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Резервация